Bilhandel

wibricks™ iBeacon-teknik är en prisvärd, tillgänglig och skalbar teknik som kan användas för såväl globala som nationella återförsäljare eller av enskilda specialiserade återförsäljare. Eftersom wibrick™ kan skicka information i realtid till kunder och potentiella kunder öppnar sig helt nya möjligheter som ytterligare kan stärka din bilhandels kommersiella styrka.

Effektivare marknadsföring och kundkännedom

Så fort wibrick™ är på plats är du redo att börja designa marknadsföringskampanjer för din bilhandel. Det fina är att responsen på varje marknadsföringskampanj kan mätas exakt utifrån den statistik om kampanjer, besök och flödesinformation som samlats in av wibrick™. Detta gör det möjligt att få information om butikens kundbeteenden samt om potentiella nya kunder.

En helt ny typ av showroom

Bjud in potentiella kunder till ditt showroom med wibrick™ när de passerar utanför, kanske genom att locka med en lansering av nya fordon eller med något specialerbjudande. Och eftersom wibrick™ kan installeras obegränsat i utställningslokalen kan bilhandlaren styra information och erbjudanden beroende på besökarens kundhistorik, lojalitetsprogram eller dennes geografiska position i lokalen. Placera dina iBeacons på strategiska platser, såsom enskilda fordon, och upptäck hur du bäst kan dra uppmärksamhet till hela ditt utbud. Appen kan också användas till att guida kunderna till fordon eller fordonskomponenter som intresserar dem. Genom att trycka på en fordonsbild eller avdelningsnamn, kan de få all relevant information på ett ögonblick. I ditt showroom kan du även erbjuda digital information om finansiering, leasingalternativ, expedithjälp eller provkörningar.

Ökade möjligheter till merförsäljning

Fler och fler köpare använder sin smartphone i butikerna och antalet köp bland dessa ökar. Med hjälp av wibrick™ kan du stimulera kunderna att oftare handla hos dig exempelvis genom ett belöningssystem som ger poäng när kunden köper delar och tillbehör, går in i återförsäljaravtalet eller har rekommenderat din bilhandel till sina vänner.

Låt kunden följa stegen i sitt återförsäljaravtal

iBeacon-tekniken är perfekt anpassad för att skicka automatiska meddelanden till bilkundernas smartphones med riktad information beroende på var de befinner sig i sitt återförsäljaravtal. På samma sätt kan kunderna ges extra information och erbjudanden när återförsäljaravtalet har upphört.

Bilhandel